Tips för kreativa trädgårdslandskap

Tips för kreativa trädgårdslandskap

Om du letar efter ett sätt att göra betydande förändringar i utseendet på ditt yttre utrymme vill du först titta på den större bilden av det område som du måste arbeta med och överväga de faktorer som du behöver ta hänsyn till, t.ex. saker som du kan / inte kan ändra och göra / inte vill ändra. Faktorer skulle innefatta geografiskt läge, byggnader, stora träd eller buskar, stenar, vattenplacering, form och lutning av utomhusområdet etc.

Att lägga till en utomhusvattenfunktion i ditt trädgårdsområde kan ge ditt hem ett helt nytt utseende. Det finns vattenfunktioner som passar alla storlekar och installationsbegränsningar som du kan möta. Det kan vara en blygsam eller framträdande utomhusvattenfunktion men antingen kommer att lägga till en helt ny dimension i utrymmet och även om rörligt vatten kan behövas för vissa utomhusvattenlandskapsdesigner krävs det inte i alla fall.

Fontäner är ett bra val i vattenfunktioner om du letar efter något som kräver minimalt arbete, Fontäner finns i en mängd olika teman, former, storlekar och komplexiteter. Du kan välja något enkelt för ett litet uteplatsutrymme, men om du har utrymme kan du placera en stor komplex bit för att skapa en kontaktpunkt i mitten av en stor trädgård.

Dammar är enkla att lägga till i din fastighet, oavsett om du har ett litet konstigt utomhusutrymme eller ett tunnland trädgård. Allt du behöver för ett litet område är ett grundläggande dammpaket, några stenar och en liten plastdamm från hushållsbutiken. För större dammar kan du behöva gräva utrymmet med en traktorgrävare.

I ett typiskt litet utrymme som en hemträdgård kan funktioner som om trädgården är platt eller lutande, dess utformning och husets och utomhusbyggnadernas placering påverka hela trädgårdens känsla.

Runt den yttre gränsen till din uteplats placerar planteringsmaskiner för att ge en känsla av en gräns mellan den och naturen utanför! Överväg att skapa en betong, sten eller annan robust uteplatsstruktur om du inte har ett vardagsrum utomhus och placerar planteringsmaskiner strategiskt runt kanten.

Dekoration Design Livsstil Trender