Hur väljer man de bästa vandringsskorna?

Hur väljer man de bästa vandringsskorna?

Det finns olika viktiga aspekter att tänka på när du anordnar en vandring och en av de viktigaste sakerna att tänka på är vandringsskor. Att välja de bästa skorna kan göra eller bryta framgången för din resa, så det är viktigt att du matchar rätt par vandringsskor med din vandring.

Här är några av de många frågor som det är viktigt för dig att fundera över när du söker efter vandringsskor:

Vilken mark kommer jag att vandra på?

Kommer du att vandra väl slitna stigar, bushwalking, bergs- eller klyftavandring eller svårt oklart landskap? Kommer det att finnas branta kullar eller berg, och måste du ha vattentäthet när det gäller att korsa vattendrag?

Hur lång är min expedition?

Planerar du en dagsutflykt eller en övernattning med camping ute?

Vad kommer väderförhållandena att göra?

Kommer det att vara varmt, torrt och sandigt eller vandrar du genom fuktiga squelchy betesmarker? Detta kommer att avgöra om du behöver lätta och andningsbara vandringsskor eller en uppsättning som kommer att hålla dina fötter torra!

Hur mycket vikt ska jag ha på mig?

Behöver du ha ytterligare stöd från dina vandringsskor för den tunga ryggsäcken och även andra redskap som du kommer att bära eller reser du lätt med bara en dagpack?

Behöver jag rimligt fotledsstöd?

Grovt löst landskap eller plana enkla stigar? Vandringsskor med lite eller inget fotled kan ge dig en skada om marken är ostadig och oförutsägbar men en mycket stödjande stövel kan vara överdriven och vara onödigt skrymmande om du inte planerar att gå utanför misshandlad spår.

Hur ofta kommer jag att använda mina nya vandringsskor?

Planerar du bara en eller två vandringar varje år eller är du en ivrig vandrare som behöver mycket långvarig styrka från dina vandringsskor eller stövlar?

Dekoration Design Livsstil