Olika sorter av Häckväxter tillgängliga

Olika sorter av Häckväxter tillgängliga

Häckväxter har funnits i trädgårdar under de senaste 2000 åren. De uppträdde först i de romerska villornas trädgårdslandskap. Det är viktigt att välja de bästa häckarterna för din trädgård för att säkerställa dina växter som får rätt förutsättningar att växa till en nyttig häck.

Om du väljer en olämplig sort, finns det möjlighet att du kommer ställas inför några problem, såsom en häck som växer ur sitt tilldelade utrymme, skadar andra växter i kringliggande eller inte får de funktioner som du förväntade när du planerade häcken.

Att plantera häckbuskar, eller träd i trädgårdar överlämnar mer än bara estetiskt värde. Många typer av städsegrön häckbuskar skapar den naturliga levnadsskydden som förhindrar buller, vind och nyfikna ögon. Andra typer av lövblommande häckväxter kan bekläda bakgårdar med vackra färger och dofter. Du kan även odla häckplantor längs väggar, staket eller till och med på framsidan av huset som bildar en slående tröskel.

Några av de främsta häckväxter är:

Rose of Sharon (Hibiscus syriacus) – Dessa buskiga buskar är sköna häckväxter som växer med spektakulära, pråliga blommor.

American Arborvitae (Thuja occidentalis ’Smaragd’) – Detta tujaträd förädlad växt är en populär städsegrön barrväxt för tät integritets häckanläggning. Det mjuka lövverket och den upprätta, kompakta tillväxten gör Thujas vanligt i bostads trädgårdar.

Thuja Smaragd– Smaragd växer betydligt tätare och har finare vinterfärg. Thuja Smaragd är en snygg häck. Tuja vill stå fuktigt och väldränerat, och ska inte torka ut. Och eftersom den är vintergrön är det viktigt med vatten på hösten och tidigt på våren,

Vanlig järnek (Ilex aquifolium) – Denna växt är en känd säkerhets- och integritets häckänlaggning. Järnek-växter har glänsande, städsegröna bladverk som skapas av spetsiga löv. Det blommar på sommaren innan det producerar röda bär på vintern kan lägga färg till gårdar under större delen av året.

Europeisk bok (Fagus sylvatica) – Bokträd är snabbt växande lövträd som kan klippas i formella häckar. Det gröna bladverket viker för vackra koppar och röda färger på hösten.

Hedge Maple (Acer campestre) – Denna blommande lönn växt är ett trendigt häckträd som tillväxer fort. Det här species kan växa tillsammans med andra häckbuskar som forma spännande informella lådformade häckar.

Evergreen häckar ger levande sekretessskärmar under hela året. Många barrträd är utmärkta val på grund av att de har mjuka, tunga blad som frambringar skyddande naturliga hinder i din trädgård. Dessutom är det några av bredbladiga evergreen växterna växer också snabbt och du kan klippa dem till formella häckar.

Dekoration Design Livsstil